21 Mart 2014 Cuma

Paul Rand tarafından 1956 yılında tasarlanmış çocuk kitabı kapağı tasarımıdır. Kapakta illüstrasyon yönteminde olan çizimler kullanılmıştır. Kesilmiş kağıtları anımsatan renkli kareler belirli bir ritm oluşturmuştur. Paul Rand doğrudan yazı yazmak yerine çeşitli görseller kullanmıştır. Diğer tasarımlarında da genelde böyledir. Sadece ''I know a lot of things'' yazısını kullanarak kitabın adını yazmıştır. Sade bir yazı tipi seçmesi çizimlerini desteklemiştir. Aynı zamanda kapakta kullandığı çizimler iç sayfalardaki çizimlerden alıntılardır. Böylelikle kitabın genelinde bütünlük sağlanmıştır. 

8 Mart 2014 Cumartesi

İhap Hulusi Görey tarafından yıllarca ilkokul birinci sınıflarda okutulan ALFABE adlı kitaba yapılmış kapak tasarımıdır. 1932 yılında Atatürk'ün siparişi üzerine tasarlanmıştır. Türk afiş sanatı ve reklamcılığının ilk temsilcisi olan İhap Hulusi, bu çalışmalarıyla sadece grafik ve afişin tanınmasını sağlamakla kalmamış, ayrıca Türk reklamcılığının öncüsü olmuştur. Her çalışmasında olduğu gibi bu çalışmasında da sadelik ön plandadır. Çalışmada çizgiden çok renk ve leke dikkat çekmektedir. Tipografik olarak da sadelik varken, kullanılan ögeler en baştaki ALFABE yazısı ve sol alt köşedeki İhap Hulusi'nin imzasıdır. 

1 Mart 2014 Cumartesi

Franz Ferdinand adlı müzik grubunun Right Action albümü için yapılmış kapak tasarımıdır. Şarkının içeriğine göre işaret imgeleriyle sade bir tasarım yapılmıştır. Franz Ferdinand grubunun hem logosu hemde albüm kapakları için kullanılan font Century Gothictir. Gayet net ve okunaklı bir fonttur. Albüm kapaklarının genelinde sadelik ön plandadır. Sadelikle birlikte aynı fontu kullanmaları her albüm kapağı için belli bir konsept oluşturduklarını göstermektedir. İçlerinde en sade olan tasarım olarak bu kapağı gösterebiliriz. Albümün adı sadece Right Action iken şarkıda ondan önce yer alan kelimelere de yer vermişlerdir. Belki renk olarak üçüncü bir renk kullanılıp aşırı sade olmaktan kaçınılabilirdi. Albüm 2013 yılında çıkmıştır.